MENY
Välj Skola

Dölj - Vård- till skolor

3 frågor till Genet Kibrom, Undersköterska på äldreboendet Odinslund i Danderyd.

Hur blev du undersköterska?

– Jag började plugga på Vård- och omsorgsprogrammet utan att egentligen veta vad det innebar att arbeta inom vården. Det var tre intressanta och givande år och jag lärde mig otroligt mycket. Idag har jag ett av de mest spännande jobben i världen.

Vilka fördelar har yrket?

– Det finns otroligt många fördelar! Alla trevliga och tacksamma boende och vård­tagare samt de fantastiska kollegor man arbetar med.

Mitt jobb kanske inte är det bäst betalda eller det lättaste alla dagar, men jag behöver aldrig vara orolig för att bli arbetslös eller för att ha tråkigt på jobbet.

Ett tips till elever som funderar på ett yrkesval inom vård och omsorg?

– Våga vara dig själv! Att arbeta i ett vårdyrke är en erfarenhet som kommer att följa och hjälpa dig genom livet. Det finns inget mer givande jobb än detta.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss