Gå till innehåll

Kunskapsgymnasiet Globen

På vårt gymnasium vid Globen i Stockholm erbjuder vi fyra högskoleförberedande program: ekonomi-, naturvetenskaps- och samhällsvetenskapsprogrammet samt vård- och omsorgsprogrammet. Kunskapsgymnasiet ligger nära både Gullmarsplan och Globen City. Vi samarbetar med Djurgården IF. Det innebär att du kan läsa den nationella idrottsutbildningen (NIU) med inriktning hockey.

Fokus på kunskap

Goda ämneskunskaper och fokus på att studera är grunden på Kunskapsgymnasiet. Men vi vill också att skolan ska vara en plats för allt det andra som är viktigt under gymnasietiden. Drömmar, visioner och personliga vägval till exempel.

Studiecoachning

På Kunskapsgymnasiet har varje elev en studiecoach. Det är en lärare som har särskilt koll på dina resultat. Tillsammans har ni täta avstämningar där du får hjälp att komma vidare i dina studier och nå dina mål.

En stark gemenskap

Hos oss kan du vara dig själv och samtidigt ingå i en stark gemenskap. Genom vårt sätt att arbeta med olika grupper bygger du nära relationer, med både elever och lärare.

Program på Kunskapsgymnasiet Globen

Kombinera studierna med elitsatsning i hockey

Kunskapsgymnasiet Globen samarbetar med Djurgården IF. Det innebär att du kan läsa den nationella idrottsutbildningen (NIU) med inriktning hockey. En stor fördel är att DIF har sina träningar ett stenkast bort, vilket gör både träningen och studierna effektiva. Din programfördjupning och dina individuella val blir kurserna träningslära 1 och 2 samt specialidrott 1 och 2.

Läs mer

Livet på Kunskapsgymnasiet

På Kunskapsgymnasiet Globen får du en gymnasieutbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa examination. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Skolan har funnits sedan 2003 och har idag ungefär 460 elever. Hör våra elever berätta om livet på Kunskapsgymnasiet.

Så är det att gå på Kunskapsgymnasiet

Din studiecoach ger dig allt stöd du behöver

Tre elever berättar

En dag hos oss

Välkommen till Kunskapsgymnasiet!

Nyfiken på vilka dina lärare blir?

Vi som jobbar här har alla olika roller och hjälper dig att utvecklas. Här kan du se vilka vi är.

Se vilka som arbetar här

Dags att söka till gymnasiet?

Nu handlar allt om vad DU vill. Här har vi samlat all viktig information inför ditt gymnasieval och hjälper dig att gå igenom vad du behöver tänka på.

Mer om gymnasievalet

Jobba på Kunskapsgymnasiet

Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas? Se våra lediga tjänster eller skicka in en spontanansökan redan idag.

Läs mer om att jobba hos oss

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram