Gå till innehåll

NIU med inriktning hockey på Kunskapsgymnasiet Globen

På Kunskapsgymnasiet Globen i Stockholm samarbetar vi med Djurgården IF. Det innebär att du kan kombinera dina gymnasiestudier med den nationella idrottsutbildningen (NIU) med inriktning hockey. En stor fördel är att DIF har sina träningar ett stenkast bort, vilket gör både träningen och studierna effektiva. Din programfördjupning och dina individuella val blir kurserna träningslära 1 och 2 samt specialidrott 1 och 2.

Så är det att gå på Kunskapsgymnasiet

NIU Nationell idrottsutbildning på Kunskapsgymnasiet Globen

På Kunskapsgymnasiet Globen i Stockholm kan du kombinera en elitsatsning inom hockey med med dina studier. Det här är möjligt utifrån Nationella idrottsutbildningen (NIU), som Kunskapsgymnasiet Globen är certifierad att driva.
Själva elithockeyverksamheten är i sin tur certifierad av Svenska Ishockeyförbundet och godkänt av Skolverket.


Eftersom träningarna sker i nära anslutning till skolan och anpassas efter schemat är de enkla att kombinera med dina studier. Kunskapsgymnasiet Globen har stor insikt i vad det innebär att satsa på elitnivå och samtidigt klara skolarbetet. Hos oss får du träffa en studiecoach individuellt varannan vecka, som hjälper dig att sätta mål och planera för att du ska nå dem. Vi hjälper dig för att du ska få ut så mycket som möjligt av din tid hos oss, både när det gäller dina studier och din hockeysatsning.

Kurser på NIU

För dig som väljer att läsa nationell idrottsutbildning hos oss är NIU-delen flera kurser på sammanlagt 400 poäng, som är inlagda i din studieplan. De kurser du läser är träningslära 1 och 2 samt specialidrott 1 och 2. De elever som inte studerar på NIU-programmet läser istället 200 poäng individuellt val och 200 poäng programfördjupning.

Våra program

Läs mer om våra program, som du kan kombinera med NIU-utbildningen.

Ekonomiprogrammet

Samhällsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Exempel på programplaner för NIU

Här är exempel på två programplaner med olika inriktningar som de flesta av våra NIU-elever läser. Du kan också läsa andra program och inriktningar. Hör av dig till oss om du har frågor om detta.

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap Pdf, 136 kB.

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi Pdf, 137 kB.

Antagningsprocessen

Antagningen till vår NIU-utbildning sker i två steg. Dels ansöker du till DIF här.
Dels gör du en vanlig gymnasieansökan till Kunskapsgymnasiet genom ditt betyg från grundskolan.

Kontakt

För mer information av NIU kontakta gärna Kunskapsgymnasiets rektor Johan Wirstedt: johan.wirstedt@kunskapsgymnasiet.se.

Ishockeybilder:
Alexander Holtz, Kunskapsgymnasiet Globen.

Fotografer:
Herobilden: Elvira Holmström
Undre bilden: Johan Sahlen

Alexander Holzt, Kunskapsgymnasiet Globen. Foto: Johan Sahlen.

Lärarna är bäst och ger oss det stöd vi behöver. De bryr sig om vår utveckling och du kan alltid fråga om hjälp.

Prunelle, elev på Kunskapsgymnasiet