Gå till innehåll

Vård- och omsorgsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen

Vård- och omsorgsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen i Stockholm är gymnasieprogrammet för dig som är intresserad av att arbeta med hälsa, vård och omsorg. Programmet är både yrkes- och högskoleförberedande och ger dig både möjlighet till jobb direkt efter studenten samt behörighet till studier på universitetet. Vår skola ligger nära Gullmarsplan och Globen City i Stockholm.

Inriktning

Inriktning

Vård och omsorg/räddningsmedicin

På vård- och omsorgsprogrammet på vårt gymnasium vid Globen i Stockholm har vi profilen räddningsmedicin, där fokus ligger på akutsjukvård.

På vård- och omsorgsprogrammet utbildar dig till undersköterska och kan direkt efter studenten arbeta inom vårdrelaterade yrken, som exempelvis undersköterska eller personlig assistent. De ämnen du studerar berör hälsa, sjukvård, akutsjukvård samt vård och omsorg för äldre och människor med funktionsvariationer. Inom dessa ämnen gör du även praktik.
På vård- och omsorgsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen läser du också till exempel engelska, svenska, matematik och individuella val. Programmet är högskoleförberedande och ger dig grundläggande och särskild behörighet för att söka in till högskola eller universitet efter studenten.

Programmet passar dig som:

  • Vill jobba med hälsa, vård och omsorg
  • Är intresserad av att arbeta med människor
  • Vill ha möjlighet både att jobba och studera vidare efter studenten

Tänkbara yrken:

Sjuksköterska, ambulanssjukvårdare, brandman, socionom, farmaceut, behandlingspedagog.

”Jag ser särskilt fram emot kursen räddningsmedicin”

Elizia går vård och omsorg:

Fler elevberättelser

I olika intervjuer berättar våra elever om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet. Vad är det bästa med skolan, hur fungerar studiecoachningen och vad är det för stämning på skolan?

Lärarna är bäst och ger oss det stöd vi behöver. De bryr sig om vår utveckling och du kan alltid fråga om hjälp.

Prunelle, elev på Kunskapsgymnasiet

Övriga program