Rektorn har ordet!

Kunskapsgymnasiet Globens rektor Kajsa Rehnman om händelser på skolan.

Hej!

Höstterminen har rullat igång på allvar och det är dags för mitt första rektorsbrev för det här läsåret. För er elever och vårdnadshavare som är nya på Globen vill jag säga ett extra varmt välkommen till oss! Till er som påbörjar erat andra och tredje år, välkomna tillbaka! Jag hoppas ni alla haft en riktigt fin sommar och att ni är taggade för läsåret 1920.

För er som är nya hos oss vill jag gärna berätta att jag skickar ut rektorsbrev några gånger under året. I dessa brev kommer ni hitta nyheter, kalendariet och annat som kommer dyka upp under året. Jag vill även passa på och påminna om vårt föräldramöte.

Föräldramöte
Den 11 september har vi föräldramöte för alla vårdnadshavare i årskurs 1. Vi ses i matsalen klockan 18. Föräldramötet beräknas hålla på cirka en timme.

Medarbetare
Det är inte bara elever som är nya på skolan. Vi välkomnar även några nya medarbetare. Så här presenterar de sig själva:

Brindusa
Jag undervisar i franska och är även behörig lärare i geografi, engelska och italienska. I mitt hemland Rumänien utbildade jag mig till meteorolog. Utöver mina studier i Rumänien och Sverige har jag studerat som utbytesstudent i Frankrike vid universitetet i Aix-en-Provence.

Mitt brinnande intresse för språk har skapat en vilja att väcka nyfikenhet och motivation hos eleverna. Mitt mål är att ämnet skall ge utrymme för kreativitet, att den inre motivationen skall infinna sig naturligt.

Malin
Malin Lindkvist heter jag och är ny lärare på Kunskapsgymnasiet på vård- och omsorgsprogrammet. Det är underbart att få vara här i detta fina lärarlag och bidra med både glädje och kunskap. Tidigare har jag arbetat inom äldreomsorgen men främst inom akutsjukvården. Min erfarenhet från skolans värld är att jag i 5 år arbetat på vårdprogrammet inom vuxenutbildningen där jag startat upp två enheter. Under tiden studerade jag även till min lärarexamen och fick min son Frank som nu är mitt livs stora glädje och som får vår familj att utforska nya äventyr på fritiden.

Jannica
Jannica heter jag och jag är lärare på vårdprogrammet. Jag har arbetat som vårdlärare ett par år. Sedan tidigare är jag Undersköterska och har jobbat bland annat inom akutsjukvård och äldreomsorg och är utbildad HLR-instruktör. På min fritid tränar jag och och umgås med familj och vänner och även spenderar mycket tid i ishallar och fotbollsplaner med mina barn.

Rebecca
Jag är behörig lärare i idrott & hälsa samt specialidrott. Jag arbetar även på Tullinge Gymnasium och undervisar där i mental träning och idrott & hälsa.

Jag är utbildad vid gymnastik och idrottshögskolan i Stockholm där jag tog examen 2018.

Min favoritsysselsättning är ishockey. Jag har idrottat i hela mitt liv och har spelat hockey sedan jag var 7 år. Jag har spelat på högsta nivå i 10 år och är utbildad tränare via svenska ishockeyförbundet. Jag kommer undervisa våra hockeyelever på nationell idrottsutbildning (NIU) När jag inte är i en hockeyhall (vilket inte är speciellt ofta) så gillar jag att titta på serier och ibland (väldigt ofta) kan det bli att jag tittar på en hockeymatch eller två.

Emma
Jag är en relativt nyexaminerad engelsk- och historielärare som kommer från de norrländska delarna av landet. Jag flyttade till Stockholm i början av maj och började undervisa på Jensen Education Komvux. Nu arbetar jag på Kunskapsgymnasiet där jag undervisar i engelska för årskurs ett och två. Innan jag blev Stockholmsbo reste jag runt i Sydkorea och Japan, som är två kulturer jag finner fascinerande och inspirerande. Det norrländska hjärtat klappar lite extra hårt för naturen och skogen, där finner jag återhämtning.

Skollunch och café
Vi har i år en ny matleverantör. Det har varit en del inkörningsutmaningar de första veckorna som vi arbetar för att lösa. Vi har avvaktat att dra igång elevcafeét för att prioritera att lunchen fungerar problemfritt. Men på måndag så drar vi gång försäljningen. Det kommer finnas såväl kaffe och te som smörgåsar, risifrutti och godbitar.

SL-kort och CSN
I uppstarten av läsåret får vi många frågor gällande SL-kort. Det är inte skolan som avgör vilka elever som har rätt till detta. Stockholms stad finansierar kortet och bestämmer vilka som har rätt att få det. Vi administrerar utdelningen av korten. Det som gäller är att eleven ska ha mer än 6 km resväg från folkbokföringsadressen för att ha rätt till det. Vad det gäller CSN så rapporterar skolan in elevernas frånvaro till CSN. Det är CSN som avgör om bidraget ska dras in. Det är viktigt att veta att om en elev får indraget CSN så kan det påverka andra bidrag som till exempel bostadsbidrag.

Kalendarium
Viktiga datum hittar du här på vår hemsida. Hoppas ni får en fin höst och tveka inte att höra av er till mig eller mina härliga kollegor på Kunskapsgymnasiet Globen om det är något ni undrar över.

Allt gott!
Kajsa Rehnman