Rektorn har ordet september -
Globen

Kunskapsgymnasiet Globens rektor Kajsa Rehnman om händelser på skolan.

September 2022

Hej,

Välkommen tillbaka alla elever i år 2 och 3 och ett särskilt välkommen till alla våra nya elever i år 1. Jag hoppas ni börjar komma i ordning hos oss på Globen!

För er som är nya så heter jag Kajsa Rehnman och är rektor på Kunskapsgymnasiet Globen. Jag tror att de flesta av er har träffat mig vid uppstarten, om inte så vi kommer vi att ses framöver på en lektion, i en korridor eller i matsalen. Jag försöker vara ute så mycket som möjligt på skolan och även på era lektioner ibland. Jag har mitt kontor vid pingisbordet, på plan 5. Bredvid mig sitter biträdande rektor Johan Wirstedt.

Några gånger per termin skickar jag ut ett rektorsbrev till er elever och era vårdnadshavare. Det är bra om ni läser dem för jag skriver om sådant som kan vara bra för er att veta.

Jag hoppas du har haft en fin sommar och är laddad för att starta upp höstterminen 2022. Jag hoppas att du har fått igång din dator, att nyckelbrickan fungerar, att du fått ett skåp och att du kommit in i våra digitala plattform Kunskapsporten. För att lära måste man fråga. Tveka inte att fråga din studiecoach om det är något som är oklart. Vår vaktmästare Galip är även behjälplig med IT-frågor, han finns på plan 5 vid trapphuset. Är det något ytterligare du undrar över är du alltid välkommen att komma till mig eller Johan. Du kan även få hjälp av vår koordinator Louna. Hon sitter rakt fram till vänster när du kommer upp på plan 5.

Föräldramöte - år 1
Torsdagen den 15 september kommer vi ha föräldramöte mellan 18.00 och 19.00 för alla vårdnadshavare till elever i år 1. Vi startar upp i vår matsal och sedan kommer ni få träffa era ungdomars studiecoacher (mentorer). Vi hoppas så många som möjligt av er kan delta. Välkomna!

SL-kort och CSN
I uppstarten av läsåret får vi många frågor gällande SL-kort. Det är inte skolan som avgör vilka elever som har rätt till detta. Kommunerna finansierar korten och bestämmer vilka elever som har rätt att få ett. Vi administrerar utdelningen av korten. Det som gäller är att eleven ska ha mer än 6 km resväg från folkbokföringsadressen till skolan för att ha rätt till ett kort. Vad det gäller CSN så rapporterar skolan in elevernas frånvaro till CSN. Det är CSN som avgör om bidraget ska dras in. Det är viktigt att veta att om en elev får indraget CSN så kan det påverka andra bidrag som till exempel bostadsbidrag. Läs gärna mer om CSN:s regler här.

Nya medarbetare
För er i år 2 och 3 kommer mycket vara sig likt men ni har säkert redan sett några nya ansikten på skolan.

Maria Snitting Mårtensson, lärare i företagsekonomi och juridik. Maria är studiecoach i EK22b

Eva Engström Dray, lärare i franska

Rubén Garcia Pascual, lärare i matematik och geografi. Rubén är studiecoach i EK22a

Kajsa Fagerström, lärare i historia och religion. Kajsa vikarierar för Calle under hösten och är även studiecoach för Sa21a

Larissa Marinkovic, lärare i företagsekonomi och spanska. Larissa är studiecoach i EK22b

Louna Kandees är vår nya koordinator.

Mattecentrum
Vi har de senaste åren haft förmånen att ha Mattecentrum på vår skola. Det är en organisation som hjälper unga med studier i matematik. Det är inte bara våra elever som får ta del av deras insats utan unga i hela Stockholm erbjuds att ta del av detta. Mattecentrum är i sal 501 tisdagar klockan 17.00 - 19.00 med start 13 september. Det är en utmärkt möjlighet för er elever att vässa er ytterligare i matematik.

Kalendarium
Viktiga datum hittar du på vår hemsida

Hoppas ni får en fin höst och tveka inte att höra av er till mig eller mina kollegor på Kunskapsgymnasiet Globen om det är något ni undrar över.

Allt gott!
Kajsa Rehnman

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.