Rektorn har ordet september -
Globen

Kunskapsgymnasiet Globens rektor Kajsa Rehnman om händelser på skolan.

Rektorsbrev år 1 september 2021

Hej,

Varmt välkommen till Kunskapsgymnasiet Globen!

Kajsa Rehnman heter jag och är rektor på Kunskapsgymnasiet Globen. Jag tror att vi har setts, jag gick runt till alla klasser och presenterade mig när ni började på vår skola. Missade ni mig så har jag mitt kontor vid pingisbordet, på plan 5. Jag försöker vara ute så mycket som möjligt på skolan så vi kommer att ses framöver på en lektion eller i korridor/matsal.

Några gånger per termin skickar jag ut ett rektorsbrev till er elever och era vårdnadshavare. Det är bra om ni läser dem för jag skriver om sådant som kan vara bra för er att veta. Senaste året har det varit mycket information kring pandemin men jag hoppas att vi ska slippa det framöver. Men nedan kommer även en del kring det.

Jag hoppas du har haft en fin sommar och är laddad för att starta upp din gymnasietid! Vi på Kunskapsgymnasiet Globen har sett fram emot att du ska börja hos oss och jag hoppas att du fått igång din dator, att nyckelbrickan fungerar, att du fått ett skåp och att du kommit in i våra digitala plattform Kunskapsporten. För att lära måste man fråga. Tveka inte att fråga din studiecoach om det är något som är oklart. Vår vaktmästare Galip är även behjälplig med IT-frågor (han finns på plan 5 vid trapphuset). Är det något ytterligare du undrar över är du alltid välkommen att komma till mig, Hoda eller Johan. Vi har delat upp det så att Hoda har särskilt ansvar för samhälls- och vård och omsorgsprogrammet. Johan har hand om ekonomi- och naturvetenskapliga programmet. Du kan även få hjälp av vår koordinator Johanna. Hon sitter rakt fram till vänster när du kommer upp på plan 5.

Jag hoppas du tillsammans med dina vårdnadshavare fyllt i alla blanketter vi skickade till dig när du började på vår skola. En av de viktigaste var kontaktuppgifter till dina vårdnadshavare. Vi behöver ha dessa så vi kan skicka ut detta brev, bjuda in till utvecklingssamtal och föräldramöte. Ibland kan det vara knepigt att skriva av handskrivna mailadresser, jag vill därför att du kollar så detta rektorsbrev kommit fram även till dina vårdnadshavare. Om det inte gjort det, vänligen svara på detta mail och lägg in dina vårdnadshavares mailadresser i mailet, tack!

Covid-19
Pandemin pågår tyvärr fortfarande och vi försöker göra så många anpassningar som möjligt för att förhindra att smitta ska spridas på vår skola. Det är viktigt att vi hjälps åt och att alla tar ansvar för detta. Jag hoppas att du tagit ditt ansvar och vaccinerat dig. I detta mail finns även en bilaga som handlar just om hur man som ung kan vaccinera sig.

Det som gäller på vår skola är:

  1. Är man sjuk eller har symtom ska man stanna hemma. Sjukanmäl dig via Skola24.
  2. När vi kommer till skolan tvättar vi händerna.
  3. Vi hälsar på avstånd. Vi kramas inte, vi skakar inte hand.
  4. Vi har anpassat schemat så klasserna kommer börja skoldagen vid olika tider. Följ ditt schema så vi hjälper kollektivtrafiken att ha färre resande i rusningstid.
  5. Innan du äter lunch ska du tvätta händerna.
  6. Vi har handspritstationer på skolan. Använd dessa.
  7. Vi har utökat städningen av skolan och ställer upp våra dörrar för att vädra och undvika att ni behöver ta i handtagen. Uppställda dörrar ska hållas öppna.
  8. Uppstår det kö till lunchen, håll avstånd.


Vi följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer och kommer ha all undervisning på plats på skolan, ingen distansundervisning alltså. Undervisningen kommer ske på vanligt sätt i klassrum, enligt schema. Under året kan det komma nya direktiv från regering och Folkhälsomyndigheten. Ta som vana att kolla av din mail, varje dag. Jag kommer maila ut om vi behöver anpassa skolan och undervisningen under läsåret.

Om du skulle bli smittad av Covid-19 är det viktigt att du stannar hemma och mailar din studiecoach så att vi kan smittspåra.

Föräldramöte
Torsdagen den 16 september kommer vi ha föräldramöte mellan 18.00 och 19.00. På grund av pandemin kommer vi ha mötet digitalt. Jag kommer att inleda mötet och efter det kommer ni att ses i respektive klass där ni får träffa respektive studiecoach. Elevhälsan kommer också vara med om någon vill komma i kontakt med den. Länkar till föräldramötet har mailats ut till alla vårdnadshavare i år 1.

Idrott
Vi brukar få frågor om var vi har kursen Idrott och hälsa 1 då vi inte har någon egen idrottshall. Basen för vår idrottsundervisning är Friskis & Svettis vid Skanstull. Vi har också en del undervisning i Enskede rackethall och andra platser i närområdet. Innan vinterkylan sätter in har vi också en del av idrotten utomhus i närheten av skolan. Er lärare Erik informerar löpande om var ni ska vara.

SL-kort och CSN
I uppstarten av läsåret får vi många frågor gällande SL-kort. Det är inte skolan som avgör vilka elever som har rätt till detta. Stockholms stad finansierar kortet och bestämmer vilka elever som har rätt att få det. Vi administrerar utdelningen av korten. Det som gäller är att eleven ska ha mer än 6 km resväg från folkbokföringsadressen till skolan för att ha rätt till ett kort. Vad det gäller CSN så rapporterar skolan in elevernas frånvaro till CSN. Det är CSN som avgör om bidraget ska dras in. Det är viktigt att veta att om en elev får indraget CSN så kan det påverka andra bidrag som till exempel bostadsbidrag.

Kalendarium
Undrar du över året, när loven ligger och annat så hittar du det på vår hemsida

Hoppas ni får en fin höst och tveka inte att höra av er till mig eller mina kollegor på Kunskapsgymnasiet Globen om det är något ni undrar över.

Allt gott!
Kajsa Rehnman

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.