Rektorn har ordet februari -
Globen

Kunskapsgymnasiet Globens tillförordnade rektor Johan Wirstedt om händelser på skolan.

Februari 2023

Hej alla,

Rektorsförändringar
Som tidigare meddelats kommer rektor Kajsa Rehnman sluta på Kunskapsgymnasiet Globen. Kajsas sista dag är nu på fredag den 24/2. Vi önskar henne stort lycka till med sitt nya uppdrag!

Processen för tillsättning av ny rektor är i gång och under tiden kliver jag, Johan Wirstedt, in som tillförordnad rektor. Många av er känner mig väl då jag har jobbat tre år på skolan som biträdande rektor. För er som inte redan vet det så har jag min bakgrund som lärare i samhällskunskap och historia och har jobbat som lärare både i kommunal och fristående skolverksamhet. Innan jag klev på uppdraget på Globen för drygt tre år sedan var jag biträdande rektor för Kunskapsskolan i Spånga under 1,5 år och är väl förankrad i Kunskapsgymnasiets arbetssätt med höga förväntningar och ett tydligt elevfokus.

Tjänsten som tillförordnad biträdande rektor kommer Christina Becerra, lärare i engelska och samhällskunskap samt arbetslagsledare för samhällslaget, att ta över. Christina har även tidigare verkat som både ämneslagsledare och arbetslagsledare på Kunskapsskolan Nacka.

Christina kommer fortsatt att vara arbetslagsledare för samhällslaget, undervisa i gymnasiearbete och kriminologi. Christinas kurs i engelska kommer Helen Stevenson, som redan undervisar på skolan, att ta över och kurserna i samhällskunskap samt studiecoachning kommer att tillsättas av en vikarie, vi återkommer gällande detta när rekryteringen är klar.

Både jag och Christina ser fram emot ett gemensamt utvecklingsarbete på Globen fram till sommaren!

Business challenges
I dagarna arrangerades den stora finalen i årets Business Challenge för Kunskapsgymnasiets skolor. De elever som blivit uttagna att vara med med sina UF-företag, fick ta sig till centrala Stockholm för att pitcha sin affärsidé inför en jury.

UF-företaget Certo från Kunskapsgymnasiet Globen hamnade på andra plats och tar fram stilrena, lokalt producerade vantar stickade i ekologiskt ull.

- Hållbarhet är prio för oss. De som stickar åt oss är främst pensionärer och sysslolösa som brinner för stickning, som vi har fått kontakt med genom olika stickgrupper på Facebook. Nu får de chans att tjäna pengar på sitt intresse och stickar i den takt de själva bestämmer, säger Pandora.

Vill ni läsa hela artikeln hittar ni den här.

Snart i mål
På fredag den 24/2 kommer vi på skolan uppmärksamma att det bara är 100 dagar kvar för våra treor innan de går ut gymnasiet. Det är alltså inte lång tid kvar för våra ettor och tvåor heller. Hjälp till där hemma och peppa, kolla EDS för kommentarer och jaga kvar gamla rester. Den 14/3 är det hemstudiedag och utvecklingssamtal, säkerställ att ni fått tid för samtal och förbered er genom att gå igenom mål och resultat kurserna. Det är inte lång tid kvar men än finns det tid att utvecklas och nå sina mål!

Studenten
Den 9 juni är det dags för studenten vilket det börjar komma frågor om redan nu. Det första utspringet börjar klockan 13.00, vi springer som vanligt ut på Globentorget där nära och kära tar emot. Klassordning för utspring är inte satt än utan bygger på vem som vinner den årliga poängjakten. Mer info kommer längre fram.

Kalendarium
Viktiga datum hittar du på vår hemsida

Följ vårt arbete och utveckling av skolan på Instagram
kunskapsgymnasiet_globen

Allt gott!

Tillförordnad rektor Kunskapsgymnasiet Globen
Johan Wirstedt

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.