Gå till innehåll

Samhällsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Göteborg

Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Göteborg är ett högskoleförberedande gymnasieprogram där du studerar människans beteende och hur samhället fungerar. Samhäll passar dig som vill studera vidare på universitetet och är intresserad av exempelvis samhällsfrågor, ledarskap och kommunikation. Vår skola ligger i centrala Göteborg.

Inriktning

Inriktning

Beteendevetenskap/kriminologi

Beteendevetenskap är ett samlingsnamn för de kunskapsområden som studerar människans beteende. Samhällsprogrammet med inriktning beteende på vårt gymnasium i centrala Göteborg passar dig som vill lära dig mer om hur människor tänker och fungerar. Varför känner och beter vi oss som vi gör? Varför agerar vi som vi gör i olika situationer? Du fördjupar dina studier i bland annat psykologi, sociologi och ledarskap. På inriktningen beteendevetenskap har vi profilen kriminologi. Om du vill jobba med människor i framtiden är beteendevetenskap den rätta inriktningen för dig.

Programmet passar dig som:

  • Vill studera mänskligt beteende
  • Är intresserad av psykologi, sociologi, kriminologi och ledarskap
  • Funderar på att jobba med människor i framtiden

Tänkbara yrken:

Lärare, psykolog, polis, advokat/jursit eller socionom.

"Mina lärare är de bästa jag någonsin haft"

Nicholas, samhällsprogrammet:

Fler elevberättelser

I olika intervjuer berättar våra elever om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet. Vad är det bästa med skolan, hur fungerar studiecoachningen och vad är det för stämning på skolan?

Lärarna är bäst och ger oss det stöd vi behöver. De bryr sig om vår utveckling och du kan alltid fråga om hjälp.

Prunelle, elev på Kunskapsgymnasiet

Övriga program