Patric Fosshammar, rektor Kunskapsgymnasiet Göteborg

Rektorn har ordet december - Göteborg

Kunskapsgymnasiet Göteborgs rektor Patric Fosshammar om händelser på skolan.

December 2020

Hej,

Nu närmar sig avslutet på ett minst sagt märkligt och utmanande år. Hela höstterminen har präglats av coronapandemin och på Kunskapsgymnasiet Göteborg har vi bedrivit undervisningen delvis på distans sedan starten i augusti för att minska trängseln i kollektivtrafiken. Tiden har gått väldigt fort och för två veckor sedan gick vi över helt till distansstudier, enligt regeringens rekommendation. Jag tycker att vi har tagit vårt ansvar på ett bra sätt utifrån våra förutsättningar vilket lett till en låg grad av smittspridning på skolan.

Eftersom Folkhälsomyndigheten ännu inte har informerat om hur rekommendationerna ser ut efter jullovet har jag tillsammans med Kunskapsgymnasiets centrala krisgrupp fattat beslut om att även den första skolveckan (v. 2) kommer vara helt på distans. Hur upplägget kommer vara efter v. 2 kommer jag informera om när vi fått vidare direktiv från Folkhälsomyndigheten. Nu på måndag den 21/12 är det avsatt dag för omprov för en del av våra elever, övriga har inga lektioner. Jullovet börjar för alla tisdagen den 22/12 och skolan börjar igen måndagen den 11/1.

Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla lärare, övrig personal och till våra elever för ett fantastiskt fint arbete under hösten. Vi på skolan saknar alla fina elever och jag hoppas att vi snart kommer att få träffas igen. Fram till dess vill jag önska alla elever, vårdnadshavare och medarbetare en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Allt gott!

Patric Fosshammar
Rektor
Kunskapsgymnasiet Göteborg

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.