Gå till innehåll

Naturprogrammet på Kunskapsgymnasiet Malmö

Naturvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Malmö är ett högskoleförberedande gymnasieprogram som ger många möjligheter efter studenten. Natur passar dig som vill läsa vidare på universitet och funderar på att inrikta dig mot exempelvis matematik, kemi, fysik eller biologi. Vår skola ligger i Västra Hamnen i Malmö.

Inriktning

Inriktning

Samhälle

Drivs du av lusten att förstå din omvärld? Då behövs fler än ett perspektiv. Naturvetenskap och samhälle på Kunskapsgymnasiet Malmö är en tvärvetenskaplig utbildning som kombinerar det naturvetenskapliga biologiska perspektivet med studier av människan som social och kulturell varelse. Det är ett brett program som ger en försmak av högskolestudier. Naturprogrammet med inriktningen samhälle passar dig som vill studera i Malmö och brinner för samhällsfrågor med intresse för global miljöpåverkan och en hållbar samhällsutveckling.

Programmet passar dig som:

  • Vill studera naturvetenskap och samhälle
  • Är intresserad av att förstå hur världen fungerar
  • Vill ha goda möjligheter att studera vidare efter studenten

Tänkbara yrken:

Till exempel psykolog eller landskapsarkitekt.

Inriktning

Inriktning

Natur

På naturprogrammet med inriktning natur på vårt gymnasium i Malmö introduceras du till naturvetenskapen och ett naturvetenskapligt arbetssätt. Du lär dig att laborera, du studerar materiens uppbyggnad och en alltmer avancerad matematik. Du läser programinriktade kurser som kemi, fysik och biologi. På Kunskapsgymnasiet Malmö är dina studier varierade och består av föreläsningar, teoretiskt arbete, men också av praktiskt arbete som laborationer. I årskurs tre handlar studierna om avancerade teorier och problemlösning. Du väljer programfördjupande kurser, en naturvetenskaplig specialiseringskurs och genomför ditt gymnasiearbete som ofta har praktiska experiment som utgångspunkt.

Programmet passar dig som:

  • Gillar att lösa problem, ta initiativ och omsätta idéer i praktisk handling
  • Vill ha en varierad gymnasieutbildning med blandning av teori och laborationer
  • Är intresserad av naturvetenskapliga ämnen och vill studera vidare efter gymnasiet

Tänkbara yrken:

Läkare, biolog, civilingenjör eller veterinär.

"Studieforum är anledningen till att jag valde den här skolan"

Gresa, naturprogrammet:

Fler elevberättelser

I olika intervjuer berättar våra elever om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet. Vad är det bästa med skolan, hur fungerar studiecoachningen och vad är det för stämning på skolan?

Lärarna är bäst och ger oss det stöd vi behöver. De bryr sig om vår utveckling och du kan alltid fråga om hjälp.

Prunelle, elev på Kunskapsgymnasiet

Övriga program