Gå till innehåll

Samhällsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Malmö

Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Malmö är ett högskoleförberedande gymnasieprogram där du studerar människans beteende och hur samhället fungerar. Samhäll passar dig som vill studera vidare på universitetet och är intresserad av exempelvis samhällsfrågor, ledarskap och kommunikation. Vår skola ligger i Västra Hamnen i Malmö.

Inriktning

Inriktning

Beteendevetenskap

Beteendevetenskap är ett samlat namn för de kunskapsområden som studerar människans beteende. Samhällsprogrammet med inriktning beteende på vårt gymnasium i Malmö passar dig som vill lära dig mer om hur människor tänker och fungerar. Varför känner och beter vi oss som vi gör? Varför agerar vi som vi gör i olika situationer? Du fördjupar dina studier i bland annat psykologi, sociologi och ledarskap. Om du vill jobba med människor i framtiden är beteendevetenskap den rätta inriktningen för dig.

Programmet passar dig som:

  • Vill studera mänskligt beteende
  • Är intresserad av psykologi, sociologi och ledarskap
  • Funderar på att jobba med människor i framtiden

Tänkbara yrken:

Lärare, psykolog, polis, advokat/jursit eller socionom.

Inriktning

Inriktning

Samhällsvetenskap

Är du intresserad av samhällsfrågor, politiska, internationella konflikter eller miljöfrågor? Då är inriktning samhällsvetenskap på vårt gymnasium i Malmö rätt för dig. Den ger dig kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och andra länder, samt om samspelet mellan individer, grupper och samhällen i ett historiskt perspektiv. Du breddar och fördjupar din förståelse för samhällsfrågor genom att arbeta med frågor kring hållbar utveckling, maktstrukturer, demokrati samt vad det innebär att vara människa. Under din tid på Kunskapsgymnasiet Malmö utvecklar du din förståelse för världen samt hur du kan vara med och påverka och utveckla den.

Programmet passar dig som:

  • Vill studera samhällshällsfrågor
  • Är intresserad av att förstå samspelet mellan individ, grupper och samhällen
  • I framtiden vill ha ett yrke som påverkar samhällsutvecklingen

Tänkbara yrken:

Journalist, statsvetare, lärare eller kommunikatör.

"Mina lärare är de bästa jag någonsin haft"

Nicholas, samhällsprogrammet:

Fler elevberättelser

I olika intervjuer berättar våra elever om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet. Vad är det bästa med skolan, hur fungerar studiecoachningen och vad är det för stämning på skolan?

Lärarna är bäst och ger oss det stöd vi behöver. De bryr sig om vår utveckling och du kan alltid fråga om hjälp.

Prunelle, elev på Kunskapsgymnasiet

Övriga program