Marie Bomark, rektor, Kunskapsskolan Uppsala  Norra

Rektorn har ordet april
- Uppsala

Tillförordnad rektor Marie Bomark om händelser på skolan.

April 2022

Hej!

April är snart slut och jag har därmed gjort min första månad som tillförordnad rektor för Kunskapsgymnasiet Uppsala. För er som inte vet det så heter jag Marie Bomark och har arbetat inom Kunskapsskolan i över 10 år och började som lärare i matematik och NO. Under åren har jag även varit biträdande rektor för grundskolan och undervisat i matematik på gymnasiet. För snart fem år sedan blev jag rektor för Kunskapsskolan Uppsala Norra och nu är jag även som sagt tillförordnad rektor för gymnasiet. Eftersom högstadiet och gymnasiet är i samma byggnad så känner jag redan medarbetarna på gymnasiet och flera elever men jag tycker det är kul att få lite större inblick i gymnasieverksamheten och få lära känna gymnasieeleverna ännu bättre. Jag kommer vara tillförordnad rektor tills den nya ordinarie rektorn börjar och jag kommer skriva till er igen när rekryteringen är klar och vi vet vem som tar över som rektor för Kunskapsgymnasiet Uppsala.

På gång
Vi är inne i en intensiv period nu där eleverna arbetar för fullt för att bli klara med kurserna och nå sina uppsatta mål. Vi är dessutom inne i nationella prov-perioden. Nationella proven görs i matematik, engelska, svenska och svenska som andraspråk. Proven görs i den kurs som är den högsta obligatoriska avslutande kursen. Det vill säga om man läser engelska 5, 6 och 7 så görs nationella prov bara i engelska 6 eftersom engelska 7 är en valbar kurs. Förutom allt skolarbete planerar treorna för studenten och allt annat som behöver göras innan deras tid hos oss är slut och det är dags för en ny era.

Student och skolavslutning
Jag passar på att uppmärksamma er igen på att studenten är den 3 juni med utspring från klockan 13.00. Elever och föräldrar i år 3 kommer få mer detaljerad information från Mikael Bonnevie. Skolavslutning för år 1 och 2 är den 10 juni och information för den dagen får eleverna från deras studiecoach.

Läsårsstart 22/23
Det kan vara bra att redan nu veta när nästa läsår startar. Vi följer Uppsala kommuns start och slutdatum för läsåret 22/23 och höstterminen kommer därför starta den 16 augusti för alla elever och avslutas den 21 december. Vårterminen 2023 startar den 10 januari och slutar den 9 juni för år 1 och 2. Studenten 2023 kommer vara den 2 juni.

Det går bra att höra av sig till mig eller respektive studiecoach om du har några frågor eller funderingar.

 

Med vänlig hälsning,
Marie Bomark
Tillförordnad rektor Kunskapsgymnasiet Uppsala

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.