MENY
Välj Skola

Medarbetare

Stina Jonsson

Rektor
Tjänstledig

Maila

Jag heter Stina Jonsson och är rektor på Kunskapsgymnasiet Uppsala sedan februari 2011. Jag började arbeta inom Kunskapsskolan år 2002, då som lärare i Stockholm, jag är utbildad matematik- och NO-lärare. Under min tid inom Kunskapsskolan så har jag även arbetat som biträdande rektor och tillförordnad rektor. Jag har genomgått Kunskapsskolans traineeprogram för blivande rektorer och det statliga rektorsprogrammet om tre år på Uppsala Universitet.

Jag ser Kunskapsgymnasiets arbetssätt som ett mycket bra verktyg för att hjälpa elever att uppnå goda studieresultat. Via den personliga handledningen så har vi en fantastisk möjlighet till uppföljning av och stöd till varje enskild elev. Den relation som byggs upp mellan den personlige handledaren och eleven är enligt min erfarenhet starkt bidragande till elevers framgångar inom Kunskapsgymnasiet. De starka relationer vi bygger är också grunden till den positiva stämning som råder. Våra lokaler och vårt sätt att gruppera om elever i olika sammanhang och tätheten av vuxna gör att eleverna blir trygga i miljön och därmed också får goda förutsättningar att fokusera på lärandet.

Att lyckas motivera elever att prestera mer än de trodde var möjligt — det är utmaningen för mig. Vi släpper ingen elev som vi tror kan lyckas bättre än den hittills gjort, vi har individen i fokus och vårt mål är att alla ska lyckas utifrån sin egen förmåga. Hos oss på Kunskapsgymnasiet får eleverna inte bara med sig ämneskunskaperna utan lär sig också nödvändiga kompetenser som att jobba mot mål, att planera och disponera sin tid. Eleverna får god självkännedom och lär sig att lita på sin egen förmåga. Det tycker jag är fantastiska kunskaper för livet!

Varmt välkomna till Kunskapsgymnasiet Uppsala

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.