MENY
Välj Skola

Teknik­programmet

Tillsammans med bygg- och fastighetsutvecklingsföretaget NCC erbjuder vi utbildning inom teknikområdet. På programmet får du ta del av Kunskapsgymnasiets studiesätt och NCC.s expertkunskaper kring att bygga ansvarsfullt och skapa ett hållbart samspel mellan

människa och miljö. På programmet möter du specialister från NCC och gör studiebesök på olika byggprojekt. Du får också lära dig att använda ett avancerat CAD-program. I årskurs tre gör du en studieresa till någon av NCC:s verksamheter på annan ort. Viktiga ämnen på

programmet är teknik, matematik, fysik, engelska och svenska.

Väljer du att fortsätta till ett frivilligt fjärde studieår på programmet kommer du att ha din arbetsplatsförlagda utbildning hos NCC. Yrken du kan inrikta dig mot efter utbildningen är teknikutvecklare, platschef och ingenjör.

Länk: Skolverkets hemsida om
Teknikprogrammet

ELEVENS RÖST

“Jag blev drivande och strukturerad på Kunskaps­gymnasiet. Det har jag stor nytta av nu som företagare”

Josefine, f.d. elev på Kunskapsgymnasiet

Årskurs 1

Teknikutvecklingsprocessen står i fokus under ditt första år. Du får lära dig hur ett tekniskt projekt ser ut från idé till färdig produkt. Tillsammans med NCC gör du studiebesök och deltar i föreläsningar.

Årskurs 2

Nu startar din programinriktning. Du kommer att arbeta med arkitektur, hållbart samhällsbyggande och miljö. Du gör studiebesök på NCC och hos andra aktörer i byggprocessen som t.ex. forskare, stadsplanerare och arkitekter. Med hjälp av avancerade CAD-program ritar du egna hus.

Årskurs 3

Under ditt tredje år gör du praktik på NCC. Du kommer att studera byggprocessen, från planering och konstruktion till ledarskap och organisation. Nu infaller dina individuella kurs- och fördjupningsval och du kommer att göra en studieresa till ett land där NCC är verksamt.

 

Teknikprogrammet - samhällsbyggande och miljö

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.