Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program där du studerar ekonomi och företagande. Det passar dig som är intresserad av att läsa vidare, inom ekonomi, marknadsföring eller juridik.

Inriktning

Inriktning

Ekonomi

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi passar dig som är intresserad av företag och entreprenörskap. Du får kunskaper om företagandets betydelse för samhällsutvecklingen och du lär dig att analysera företagsekonomiska händelser. Du studerar redovisning, marknadsföring och organisation. Under dina tre år lär du dig de teoretiska och praktiska grunderna i företagande. Under ett år får du möjligheten att utifrån en egen affärsidé starta och driva ett företag genom Ung Företagsamhet (UF). Du får också göra företagsbesök och lyssna på föreläsare kopplade till din inriktning.

Programmet passar dig som:

  • Är intresserad av företags- och samhällsekonomi
  • Vill studera marknadsföring och organisation
  • Vill lära dig hur man startar och driver företag

Tänkbara yrken:

Ekonom, lärare, börsmäklare, marknadsförare eller revisor.

Inriktning

Inriktning

Juridik

Ekonomiprogrammet inriktning juridik passar dig som är intresserad av lag och rätt, etik och moral samt ekonomi. Du får kunskaper om hur man löser juridiska problem och använder lagtext. Du kommer att läsa juridikkurser riktade mot privatlivet, affärsvärlden och samhället i stort. Under utbildningen får du också insikter om vilken betydelse lagar och regler har i ett demokratiskt samhälle. Du lär dig att analysera juridiska frågeställningar och du får göra studiebesök och lyssna på föreläsare kopplade till din inriktning. Du läser även företagsekonomi och har möjligheten att utifrån en egen affärsidé starta och driva ett företag genom Ung företagsamhet (UF).

Programmet passar dig som:

  • Är intresserad av företags- och samhällsekonomi
  • Vill studera hur företag och privatpersoner påverkas av Sveriges lagar
  • Vill lära dig hur man startar och driver företag

Tänkbara yrken:

Affärsjurist, ekonom, börsmäklare, lärare eller advokat.

Att läsa ekonomiprogrammet lorem ipsum

Möt Alex

Fler elevberättelser

I olika intervjuer berättar våra elever om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet Norrköping. Vad är det bästa med skolan, hur fungerar studiecoachningen och vad är det för stämning på skolan?

På Kunskapsgymnasiet utmanas du. Du uppmuntras och lärarna ser dig. Det du gör uppskattas och du kan vara den du är.

Vendela, elev på Kunskapsgymnasiet

Övriga program

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.