På Kunskapsgymnasiet har vi alltid fokus på att studera. Hos oss utvecklas du inom dina ämnen och lär dig plugga smart inför vidare studier. Men vi vill också vara en plats för allt det andra som är viktigt under gymnasietiden. Drömmar, visioner och personliga vägval till exempel.

Kunskapsgymnasiet har sju skolor på olika platser i Sverige. Varje skola har flera olika program. Du kan läsa mer om programmen på varje skolas hemsida.

Så är det att gå på Kunskapsgymnasiet

Det här får du under dina år hos oss

Förberedelse för högskolan

Alla våra program är högskoleförberedande. För att du ska få en bredd i din kunskapsinhämtning, samtidigt som du rustas med strategier och verktyg för vidare studier eller yrkesliv, arbetar vi med en varierad undervisning.

Ämneskunskaper

Våra engagerade och skickliga lärare ger dig både gedigna ämneskunskaper och strategier för ditt lärande i de olika ämnena.

Studiecoachning

Som elev på på Kunskapsgymnasiet har du en egen individuell studiecoach (lärare), som du träffar regelbundet. Studiecoachningen finns på ditt schema och genom den får du hjälp att planera och prioritera dina studier så att du kan plugga smart och nå dina mål.

Lorem ipsum

Självledarskap

För oss på Kunskapsgymnasiet är det viktigt att alla våra elever har möjlighet att utvecklas i sin egen riktning. På alla våra program får du därför lära dig att leda dig själv och hitta dina egna styrkor.

Gemenskap

Vårt sätt att arbeta med olika gruppkonstellationer skapar en stark sammanhållning mellan elever, lärare och olika årskurser. Samtidigt är det viktigt för oss att skapa utrymme för att du ska kunna vara dig själv.

"Alla känner verkligen alla"

Livia, Kunskapsgymnasiet Norrköping.

Relationer

Den starka gemenskapen mellan våra elever och kontakten med lärarna bidrar till en bra stämning på skolan och många nära relationer. Det skapar en trygg och studiemotiverande arbetsmiljö där du mår bra och utvecklas både i dina studier och som person.

Livet på Kunskapsgymnasiet

Hör våra elever och lärare berätta om livet hos oss.

Dags att söka till gymnasiet?

Nu handlar allt om vad DU vill. Här har vi samlat all viktig information inför ditt gymnasieval och hjälper dig att gå igenom vad du behöver tänka på.

Läs mer

Jobba på Kunskaps­gymnasiet

Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas? Se våra lediga tjänster eller skicka in en spontanansökan redan idag.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.