MENY
Välj Skola

Medarbetare

Linda Stevadotter

Linda Stevadotter heter jag och är rektor på Kunskapsgymnasiet Västerås. Jag var med när skolan startade hösten 2006, då som lärare och handledare. Jag är utbildad gymnasielärare i svenska och historia men har även undervisat i estetisk verksamhet då konst och dans ligger mig väldigt varmt om hjärtat. 2008 tog jag över som rektor på skolan och har gått det treåriga rektorsprogrammet samt företagets rektorsskola.

Kunskapsgymnasiet är enligt mig Sveriges bästa gymnasieskola eftersom vi har ett koncept som utgår från individen och inte från en klass. Hos oss kommer alla till sin rätt. Den elev som behöver mycket stöd ges det, den som vill jobba på i ett snabbare tempo får göra det.

Om jag måste välja ut tre saker som är det bästa med vår skola blir det ph-samtal, workshops och den mysiga stämningen. Ph-samtalen är suveräna! Där får eleven personlig coachning 15 minuter per vecka vilket blir väldigt många timmar på tre år. Workshops ger eleven extra möjlighet att nå sina betygsmål i form av stöd eller fördjupning tillsammans med ämneslärarna. Att det är viktigt med en god stämning säger sig självt, utan den är det svårt att hålla gnistan uppe.

Sex snabba frågor till Linda!

Vad är det bästa med Kunskapsgymnasiet?
- Att alla kan arbeta utifrån sin egen förmåga och sitt eget ansvar. Att skolan GER något, man sitter inte bara av tiden och lär sig att rabbla saker utantill.

Vad är det bästa med att vara rektor?
 - Helheten. Att ha insyn i samtliga områden i verksamheten och dessutom arbeta för att skolan hela tiden blir bättre och bättre är helt klart en kick! Jag har världens bästa jobb.

Vad gjorde du innan du blev lärare/rektor?
- Jag har varit instruktör i aerobics, kickboxning och styrketräning. Jag har också hållt danskurser i street. Och så jobbade jag extra i en affär på lov och helger i 13 år.

Vad gillar du att göra på fritiden?
- Jag tycker om att läsa, styrketräna, dansa, städa(!) och pyssla 
med inredning och design.

Vad är det bästa med dig?
 - Jag är positiv, lugn och ger sällan upp det jag en gång har påbörjat.

Några avslutande ord:
- Lever efter mottot "Tänk om det är så att den enda som kan påverka ditt liv är du själv!".

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.