MENY
Välj Skola

Rektorsbrev

Linda Stevadotter, Rektor

Läs mer

Oktober 2018

 

Hejsan!
Det är dags för mig att författa årets första rektorsbrev. Jag vill inleda med att säga varmt välkommen alla nya föräldrar till en kunskapselev! Om det är något du undrar eller har åsikter om kan du kontakta ditt barns handledare, arbetslagsledare eller mig. Samtliga mejladresser finns på hemsidan under “medarbetare”. Vi svarar alltid så snabbt vi kan.

I dagsläget har vi ca 250 elever på skolan. Vi är glada över att vi har så många syskon och släktingar till tidigare elever som börjar hos oss. I åk 1 har vi kö, något som inte är så vanligt på gymnasiet.


Utveckling av Kunskapsgymnasiet
Det här läsåret kommer vi att genomgå en organisationsförändring. Det är något samtliga Kunskapsgymnasier kommer att göra under nästa läsår men vår skola kändes redo redan nu. Bakgrunden till förändringen är att de större elevkullarna gjort att det blivit svårare att genomföra det tidigare konceptet med obligatoriska workshoppass. Dessa pass har blivit fyllda till bredden och lärarna har inte hunnit med att hjälpa alla elever på ett tillfredsställande sätt. Vi har nu i stället för de sex timmarna obligatoriska workshoppass lagt en extra timme undervisning per kurs och vecka. Naturligtvis är dessa lektioner lärarledda och grupperna blir högst 30 elever stora. Gruppernas storlek gör att lärarna kan ge alla elever det stöd de behöver. Utöver de tre extra timmarna undervisning/vecka/kurs erbjuds eleverna fyra valbara workshops/vecka som är lärarbemannade men dessa timmar är valbara. Riskerar eleven F kommer dessa gör vi dock dessa workshops obligatoriska.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.