Ekonomi­programmet

Som ekonom kommer du att kunna arbeta inom de mest skiftande områden med hela världen som arbetsplats. På programmet får du grundläggande kunskaper om ekonomi och företagandets betydelse. Du lär dig att analysera information utifrån samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Du kommer bland annat fördjupa dig i marknadsföring, redovisning och organisation. I årskurs tre får du starta, utveckla och driva ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Genom vårt skolutbyte, Business Buddies, samarbetar vi med elever från andra Kunskapsgymnasier i Sverige och med våra systerskolor internationellt. Du kommer att få praktisk erfarenhet av hur

”startups”, högre utbildning och företagande på en internationell nivå fungerar.

Yrken som du kan inrikta dig mot efter utbildningen är t.ex. revisor, marknadsförare, mäklare, rådgivare på bank, affärsjurist eller advokat. Utbildningen är högskoleförberedande och ger dig många möjligheter efter studenten.

Länk: Skolverkets hemsida om

ELEVENS RÖST

“Jag är otroligt nöjd över att jag valde att gå på Kunskaps­gymnasiet. Det fick mig att tycka att plugga faktiskt kan vara roligt!”

Christian, f.d. elev på Kunskapsgymnasiet

Årskurs 1

Beroende av skola inleds Ekonomiprogrammet med kursen privatjuridik eller en kurs i företagsekonomi. Du kommer att lära dig grunderna för svenskt och internationellt rättsväsende, hur man startar och driver ett företag och vilken roll ett företag har i det moderna samhället. Du kommer också att träffa olika entreprenörer och göra flera studiebesök.

Årskurs 2

Nu startar dina inriktningskurser i juridik eller ekonomi. Du breddar och fördjupar dina ämnesstudier och knyter fler kontakter med företag utanför skolan.

Årskurs 3

Under ditt tredje år breddar du dina företagsekonomiska kunskaper och startar ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet. På juridikinriktningen fortsätter dina studier inom de juridiska kurserna. Under ditt tredje år gör du också ditt gymnasiearbete.

Inriktning: Ekonomi

Inriktning: Juridik