Gå till innehåll

Rektorn har ordet december -
Liljeholmen

Kunskapsgymnasiet Liljeholmens rektor Ingela Gillner om händelser på skolan

December 2023

Hej!

Då var det december månad och i skrivande stund glittrar snön utanför fönstret. Det är inte långt kvar till julavslutning och ett välförtjänt jullov för alla våra fantastiska elever som kämpat på under en lång hösttermin. Som rektor är det så roligt att se elever som engagerar sig i skolan. Jag är stolt över både elever och medarbetare, hur flitigt alla kämpar och vilken härlig energi vi har på skolan!

Precis som jag skrivit i tidigare rektorsbrev så gör lärarna allt för att skapa en undervisning som är motiverande och meningsfull för alla elever. Vår pedagogiska modell består av flera olika byggstenar och tillsammans formar de en helhet för att kunna hjälpa varje elev på bästa sätt. Vi tror på att det är en kombination av goda ämneskunskaper och ett antal utvecklade förmågor som är nyckeln till framgång. Om vi lever våra värderingar kommer vi lyckas väl!

Vi når längre tillsammans- Vi samarbetar och är öppna för olika perspektiv. Genom att själva bidra och försöka förstå hur andra tänker, lär vi oss av varandra. Detta gör att vi blir tryggare, som grupp och som individer. Vi uppmuntrar varandra och ger konstruktiv återkoppling, vilket är en grund för att nå längre fram tillsammans.

Vi har höga förväntningar- Alla kan och vill lyckas. Därför har vi höga förväntningar, på oss själva och på varandra vilket ger resultat. Med en positiv anda och tydliga, utmanande och rimliga mål kan vi nå längre än var och en trodde var möjligt.

Vi drivs av utveckling - Genom nyfikenhet och en vilja att ta till oss kunskap, se mönster och samband utvecklas vi ständigt. Vi tänjer våra gränser och söker nya vägar. Vi påverkar vår situation och formar vår framtid. Denna drivkraft får oss att hela tiden utvecklas.

Vi ser kraften i varje individ- Alla människor är olika. Vi möter var och en med respekt och finner styrkan i varje individs förutsättningar och personlighet. Genom personliga utmaningar utvecklar var och en sina kunskaper och förmågor.

Under de senaste veckorna har både lärare och elever arbetat på gymnasiemässan och det jag kände under mässdagarna var en sån genuin stolthet över våra elever som representerade skolan på ett enastående sätt. Vi har även genomfört ett öppet hus med många besökare och intressanta frågor. Även här har våra elever glänst och visat förmågor i både ledarskap, kommunikation och samarbete.

Vi har under höstterminen arbetat mycket med eleverna om hur de vill att deras arbetsmiljö på skolan skall vara och att alla elever och medarbetare ska känna trygghet och trivsel. Det är en framgångsfaktor för att eleverna ska lyckas med sina studier. Lärarna kommer fortsätta involvera eleverna i det löpande arbetet genom samtal i studiegrupp och individuellt. Vi har även genomfört värdegrundsarbete i samtliga klasser för att stärka vår skolkultur utifrån våra värderingar på skolan.

Den 21 december är det dags för att önska varandra god jul. Julavslutningen startar klockan 09.30 i respektive klassrum, mer information kommer eleverna att få från sin studiecoach.

Läsårsdata vårterminen 2023
9 Januari skolstart ( Info från varje studiecoach)
10 Februari hemstudiedag
19 februari Idrottsdag
Vecka 9 Sportlov
6 Mars hemstudiedag
7 April Långfredag
Vecka 15 Påsklov
1 Maj
18-19 Maj Kristi Himmelsfärds helg
8 Juni skolavslutning för årskurs 1 och 2
9 Juni student

Tveka inte att höra av er till mig eller mina härliga medarbetare om det är något ni undrar över.

Tillsammans når vi längre

Jag vill redan nu passa på att önska er alla en riktigt God jul och gott nytt år.

Ingela Gillner
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.