Gå till innehåll

Rektorn har ordet januari -
Liljeholmen

Kunskapsgymnasiet Liljeholmens rektor Ingela Gillner om händelser på skolan

Januari 2024

Hej

Varmt välkomna tillbaka till en ny ljusare termin! Jag hoppas att ni alla har haft en fin ledighet med vila och återhämtning och känner er motiverade för era studier.

Tillsammans vill vi skapa en studiemotiverande miljö på skolan där varje elev och medarbetare upplever trygghet och trivsel, allt för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande och kunskap.

Ömsesidig respekt och hänsyn skapar goda relationer som i sin tur skapar goda förutsättningar för lärande, vilket vi behöver upprätthålla varje dag vi möts i skolans korridorer och lektionssalar. Våra värderingar ska genomsyra skolan och efterlevas av alla, likaså våra trivselregler.

Under kommande termin kommer vi fortsätta att utveckla oss så att vi tillsammans med våra elever når ännu längre. Det är trots allt en laginsats mellan eleven, skolan och hemmet. Vi följer noggrant upp betygsresultaten i varje klass, kurs och för varje elev. Utifrån den analysen lägger varje ämnes- och arbetslag upp en plan så att alla elever får rätt förutsättningar att lyckas med sina studier. Under mars månad kommer utvecklingssamtal äga rum, där även vårdnadshavare till ungdomar under 18 år blir inbjudna.

Jag skulle även vilja passa på att presentera några medarbetarförändringar på skolan. Aree Bahow kommer att vara föräldraledig under vårterminen. Vi välkomnar istället Kasper Kajermo som kommer undervisa i matematik samt bli studiecoach för Na22. Jessica Wettergren kommer ta över undervisningen i fysik 1. Therese Sandberg är ny lärare i svenska som andraspråk och kommer även ta över som studiecoach för Sa22b. Vår nya lärare i religion heter Maie Sene. Maie kommer även längre fram undervisa i engelska. Varmt välkomna till vår fina skola Kasper, Therese och Maie!

Nu ser vi fram emot en utvecklande och härlig termin tillsammans!

Läsårsdata vårterminen 2023
9 januari skolstart ( Info från varje studiecoach)
9 februari hemstudiedag
19 februari Idrottsdag
Vecka 9 Sportlov
11 mars hemstudiedag
29 mars Långfredag
Vecka 14 Påsklov
1 maj
9-10 maj Kristi Himmelsfärds helg
6 juni Sveriges nationaldag
7 juni hemstudiedag
11 juni skolavslutning för årskurs 1 och 2
12 juni student

Tveka inte att höra av er till mig eller mina härliga medarbetare om det är något ni undrar över.

Tillsammans når vi längre
Ingela Gillner
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.