Gå till innehåll

Rektorn har ordet april -
Liljeholmen

Kunskapsgymnasiet Liljeholmens rektor Ingela Gillner om händelser på skolan

April 2024

Hej

Nu har vi kommit till den sista perioden av det här läsåret. Det är inte långt kvar innan student och avslutningar. Vi fortsätter vårt arbete med att följa hur det går för eleverna och hur de ligger till i kurserna mot sina uppsatta mål. Elevernas studiecoacher hjälper eleverna in i det sista med att prioritera och strukturera för att nå målen för läsåret innan betygen ska sättas i juni. Gå gärna in tillsammans med era ungdomar och titta i EDS för att se hur de ligger till och hur vi alla kan hjälpas åt så de orkar hålla motivationen uppe. De elever som riskerar F i en eller flera kurser kommer att kallas till möte för att göra upp en tydlig plan. Genom ett samarbete mellan elev, skola och hem når vi längre och med positiva krafter skapar vi rätt förutsättningar för våra ungdomar.

Den 30 april kommer vi att fira mösspåtagning med våra blivande studenter i matsalen klockan 14.00.

Den 11 juni kommer årskurs 1 och årskurs 2 bjudas in till skolavslutning och fira att läsåret är avklarat och att sommarlovet kan börja.

Den 12 juni är det dags för studenten för alla fantastiska elever i årskurs 3. Studenten ska vara en minnesfull dag och de är värda att fira den efter mycket hårt arbete. Men det ska ske med värdighet så dagen blir fylld av positiva minnen som de kan bära med sig genom livet, vi kommer därför vara mycket noggranna kring att kontrollera efter alkohol och har en nolltolerans för det på skolan. Det kommer vara en studentlunch på skolan som avslutas med ett utspring klassvis.

Vilken tid din student springer ut kommer ni få veta senare då de efter mösspåtagningen den 30 maj genomför en poängjakt om utspringsordningen. Vi vädjar om att ni respekterar denna högtidsdag genom att vänligen avlägsna er från området så snart som ni tagit emot er student. Detta för att kunna släppa fram familjer till nästa klass som springer ut då ytan är mycket trång. Det är totalt förbjudet att skräpa ner kring platsen där utspringet sker då det är en allmän plats. Lokalpolisen är inkopplad för att ta del av den här högtidsdagen så att allt går till på ett tryggt och trivsamt sätt. Tillsammans skapar vi en minnesvärd dag för våra studenter 2024!

Läsårsdata vårterminen 2024
30 april mösspåtagning för årskurs 3
9-10 maj kristi himmelsfärdshelgen
6 juni Sveriges nationaldag
7 juni studiedag för eleverna
11 juni skolavslutning
12 juni student

Tveka inte att höra av er till mig eller mina härliga medarbetare om det är något ni undrar över. Jag ser fram emot en solig sista tid för den här terminen med alla fantastiska elever.

Tillsammans når vi längre
Allt gott !
Ingela Gillner
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.