Gå till innehåll

Fotbolls- och idrottsprofil på Kunskapsgymnasiet Norrköping

På Kunskapsgymnasiet Norrköping har du möjlighet att ägna dig åt din idrott samtidigt som du får en utbildning med förutsättning för ett bra studieresultat. Under åren har en lång rad framgångsrika idrottare studerat hos oss. Vår skola ligger på Holmentorget mitt i Norrköping.

Så är det att gå på Kunskapsgymnasiet

Utbildning med idrottsinriktning på Kunskapsgymnasiet Norrköping

På Kunskapsgymnasiet Norrköping kan du läsa en idrottsprofil. Det innebär att du kombinerar dina gymnasiestudier med en särskild inriktning mot ditt idrottsintresse.

Om du idrottar på ett organiserat sätt kan du läsa idrott och hälsa 1 och 2-specialisering som är specialiseringskurser inom din idrott. Utövar du en annan idrott får du istället ett praktiskt pass varje vecka som kopplas till träningslära, mental träning, skadeförebyggande träning och tester mm. Dessutom får du agera ledare inom din idrott och prova på andra elevers idrotter.
Många olika idrotter finns representerade i vår idrottsinriktning. Till exempel dans, innebandy, orientering, ridsport, friidrott, simning golf, gymnastik, handboll och tennis.

200 poäng i individuellt val

Teoridelen är lika för fotbolls- och idrottsinriktningen och genomförs tillsammans med våra lärare på skolan. Vår utbildning gör det möjligt att kombinera dina studier och din träning på ett framgångsrikt sätt i din vardag. Gymnasieutbildningen omfattar 2 500 poäng varav 200 poäng är individuellt val och kan användas till dina idrottskurser.

Kombinera dina studier med specialisering i idrott

På Kunskapsgymnasiet Norrköping har du möjlighet att gå samhälls-, natur- eller ekonomiprogrammet samtidigt som du väljer till en eller två specialiseringskurser (100–200 poäng) inom din idrott. Utbildningen ger full behörighet att söka till högskolan.

Våra program

Läs mer om våra program, som du kan kombinera med idrottsprofilen.

Ekonomiprogrammet

Samhällsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Ansökan

Du söker som vanligt via webben på www.gymnasiestudera.se

Kontakt

För mer information om fotbolls- och idrottsprofilen kontakta gärna linda.blom@kunskapsgymnasiet.se. 


Lärarna är bäst och ger oss det stöd vi behöver. De bryr sig om vår utveckling och du kan alltid fråga om hjälp.

Prunelle, elev på Kunskapsgymnasiet