Gå till innehåll

Rektorn har ordet december -
Norrköping

Rektor David Råbesjö om händelser på skolan.

Månadsbrev till vårdnadshavare - december

Alla vi medarbetare på skolan önskar er där hemma en riktigt god jul & ett gott nytt år! Vi vill samtidigt tacka för ett bra samarbete under hösten och vi hoppas att ni känner att ni har en bra inblick i vad som händer här på skolan.

Efter lovet börjar vi igen måndagen den 8 januari men innan dess hoppas jag att ni hinner med lite ledighet, god mat och samvaro med nära och kära.

Förändringar i tjänster VT 24
Under våren kommer Johan Lindell, Niklas Rosell och Maria Bergqvist att vara föräldralediga. Nedan finns en plan för vem som tar hand om undervisning, studiegrupp och kuratorsuppdrag.

Wilhelm Zetterholm
Wilhelm har jobbat hos oss sedan tidigare och känner till vår verksamhet. Till våren tar han över Johans två grupper i Historia 1, samt går in som studiecoach i NA22a tillsammans med David Glotter.

Mattias Wahlberg
Mattias har en bakgrund inom näringslivet men är också lärare, senast som ekonomilärare på Kungsgård. Han har dessutom tränarutbildning och kommer att ta över Johans idrottsspecialisering med inriktning fotboll. Han kommer även att ersätta Niklas som UF-lärare i år 3 och finnas som stöd vid gymnasiearbetet inom ekonomiprogrammet. Under våren går han in som studiecoach i EK23c tillsammans med Maria Kostmann.

Georges Chamely
Georges kommer från en lärartjänst på Ebersteinska där han har undervisat i Idrott och hälsa och Mental träning. Han har tidigare jobbat på Hagaskolan. Georges kommer att ta över Niklas och Johans grupper i Idrott och hälsa 1.

Anna-Karin Bruno Kark
Anna-Karin har jobbat hos oss under hösten och kommer att gå upp i tjänst under de månaderna som Maria är föräldraledig.

Läslust
Nu är det snart dags för ett välförtjänt jullov. Fokus under ett lov är att vila upp sig och vara ledig och att läsa böcker är som bekant ett välbeprövat sätt att slappna av på. Vår skolbiblioteksansvariga Cecilia Lundholm Pålsson kommer att presentera lite tips på böcker innan lovet så kolla gärna om din ungdom tänkt att läsa något eller följ oss på sociala medier och hjälp till att tipsa!

Hållbarhetsarbete
Hållbarhetsarbetet på skolan rullar på sakta men säkert med vår hållbarhetsansvariga Simon Liljeqvist i spetsen. Under året har vi ansökt om att bli en grön flagg-skola och vi har precis fått godkänt på den plan som skickats in till Håll Sverige Rent. Läs mer om grön flagg här. Under året kommer vi tillsammans med våra elever att fokusera på tre områden.

Fokusområden 23/24

  • Skolmaten - går det att minska matsvinn, göra eleverna intresserade av en hållbar kost, samt minska inköpandet av hämtmat.
  • Avfallssortering - går det att öka möjligheten till källsortering, exempelvis med sorteringskärl på några utvalda platser på skolan.
  • Temavecka - går det att öka medvetenheten samt intresset för hållbarhet genom en temavecka, med tävlingar och aktiviteter, någon gång i mitten av vårterminen.

Nätetik
Vi är medvetna om att våra elever ägnar mycket tid på nätet, vilket i grunden är en fantastisk mötesplats samtidigt som vår erfarenhet är att det bitvis kan vara svårt att veta vad som är okej att skriva eller posta på sociala medier. Ibland läggs det upp texter och bilder som är tänkta som ett skämt men som inte alltid landar väl hos de som omnämns eller som finns med på bild.

Som skola försöker jobba förebyggande och stötta våra elever kring nätetik samtidigt som vi agerar snabbt om vi får kännedom om att det finns situationer där våra elever känner sig utsatta. Under hösten har vi jobbat med ett material från polisen och har du möjlighet får du gärna lyssna in hur din ungdom upplever situationen med sociala medier.

Länk till presentation och till utbildningsfilm.

Kalendarium
8/1 Start VT
10/1 Prövningsdag
16/1 Öppet Hus kl.18:00-20:00
22/1 Vinterfriluftsdag/ hälsodag för hela skolan.
23/1 Studiedag
24/1 Föräldramöte åk 1 kl.18:00
25/1 Föräldramöte åk 2 kl.18:00

Följ oss gärna även på Facebook och Instagram

Vänligen,
David Råbesjö
david.rabesjo@kunskapsgymnasiet.se eller telefon 0709-34 30 52

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.