Gå till innehåll

Rektorn har ordet september -
Malmö

Kunskapsgymnasiet Malmös rektor Marie Forslin om händelser på skolan.

September 2023

Vi är igång!
Hösten närmar sig i Skåne, även om sommarvärmen dröjt sig kvar länge i år. Höstterminen har dock kommit igång och vi har tagit emot över 160 nya elever till våra program. Vi är riktigt glada över att vi fått hälsa så många entusiastiska och studiemotiverade elever till vår skola!

Studieresa för alla naturtvåor!
Det som händer närmast i tid nu är att alla som går i tvåan på naturprogrammet kommer att åka till Tjärnö marina laboratorium. Det ligger vid Sveriges artrikaste havsområde i norra Bohuslän, intill Kosterhavets nationalpark. Där kommer vi att ha tillgång till fartyg, fältutrustning, laborationssalar och forskningscentrats personal. Resan är en del av utbildningen på naturprogrammet och syftar till ökad förståelse för hur miljö och natur samverkar och hur havsmiljön påverkas av människans avtryck. Fem lärare från skolan deltar under resan men utbildningen på plats leds av forskare som jobbar på marinan. Du kan hitta mer information via denna länk.

Utvecklingssamtal
Den 14 och 15 november är det utvecklingssamtal för alla elever här på Kunskapsgymnasiet. Då bjuds du som är vårdnadshavare in till skolan för ett samtal på cirka 30 minuter tillsammans med ditt barn och dennes studiecoach. Tag vara på denna möjlighet att få komma till skolan och prata om ditt barns studieframgångar.

Gymnasiemässa och öppet hus
Skolan har inte mer än börjat men ändå är det dags att börja planera och tänka på nästa läsår. Det vi står närmast inför är gymnasiemässan den 9-11 november. Den följs sedan av två öppna hus. Som vanligt är våra elever engagerade i båda dessa evenemang. Till mässan och öppet hus bjuds alla Malmös niondeklassare in för att de ska få information inför gymnasievalet.

CSN och närvaro
Vi följer CSN:s regler gällande olovlig frånvaro. Vi är ålagda att rapportera till CSN om en elev har fyra timmar eller mer olovlig frånvaro under 20 skoldagar, sena ankomster räknas in i de fyra timmarna. Därefter är det CSN som beslutar om eleven har rätt till studiebidrag. Detta har vi informerat eleverna om under första skolveckan. Vi använder oss av informationsmaterial som ni hittar på csn.se. Det kan vara bra för er att veta att om en elev får indraget studiebidrag hos CSN så kan andra bidrag såsom bostadsbidrag påverkas.

Några viktiga datum
18 september, studiedag (eleverna är lediga)
2-6 oktober, studieresa till Tjärnö för alla naturtvåor
31 oktober - 4 november, höstlov
8-9 november utvecklingssamtal
9-11 november, gymnasiemässa
18 november klockan 13-15 Öppet hus Kunskapsgymnasiet
21 november, studiedag (eleverna är lediga)
21 december, jullavslutning
22 december - 9 januari jullov
8 januari, vårterminen startar

Vänligen,
Marie Forslin
Rektor Kunskapsgymnasiet Malmö

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.