Gå till innehåll

Rektorn har ordet december
- Göteborg

Kunskapsgymnasiet Göteborgs tillförordnade rektor Elisabeth Gavin om händelser på skolan.

December 2023

Hej alla elever och föräldrar!

Julen närmar sig nu med stormsteg och vi har fått riktigt vinterväder här i Göteborg.

Innan höstlovet pyntade eleverna skolan inför Halloween och några elever hade bakat kakor som de sålde på fredagen innan lovet. Detta var väldigt uppskattat av både elever och medarbetare.

I november har lärarna haft utvecklingssamtal med sina elever och jag hoppas att många av er hade möjlighet att delta. Det är ett bra tillfälle för er föräldrar att få veta hur det går för era ungdomar i skolan.

I förra veckan hade vi en programdag då vi fick besök av före detta elever, så kallade alumner. Det var flera elever per program och före detta ekonomielever berättade för nuvarande elever om vad de hade pluggat och vad de arbetade med nu. På natur- och samhällsprogrammet berättade alumnerna om vad de pluggar nu och alla alumner gav bra tips på vad man behöver tänka på inför studier på universitet och högskola. Både nuvarande och före detta elever uppskattade att få träffas och dela med sig av sina erfarenheter och vi medarbetare tycker så klart att det är lite extra roligt att träffa våra gamla elever och se att det går bra för dem.

I december händer det mycket på skolan!

Den 8 december kommer vi att servera Nobellunch och samtidigt dela ut flera Nobelpris till våra elever.

Den 13 december klockan 13.00 till ungefär 15.00, på Lucia, kommer vi att ha vår årliga julmarknad i Bamba. Där kommer våra UF-företag att sälja sina produkter.

Ni föräldrar är varmt välkomna att besöka vår julmarknad! Ta tillfället i akt och se allt spännande som eleverna har skapat i sina företag och ni kanske till och med kommer kunna bocka av några julklappsinköp.

Den 21 december är det julavslutning och därefter jullov till och med den 8 januari.

Eleverna i årskurs 3 kommer att spela Beachvolleyboll som en del av studentkampen och årskurs 1 och 2 kommer att ha en turnering i inomhusfotboll som eleverna i vårt aktivitetsråd har tagit initiativ till och även varit med och planerat.

Slutligen vill jag önska alla våra elever och er föräldrar en riktigt

God Jul och Ett Gott Nytt År!

Elisabeth Gavin
Tillförordnad rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.