Tone, Kunskapsgymnasiet Norrköping.

“Lärarna lär oss elever att vara stolta över oss själva”

Tone tycker om att jobba med problemlösning, att naturvetenskap är logiskt och att valmöjligheterna är stora efter att hon gått klart gymnasiet. Här berättar hon vad hon tycker om Kunskapsgymnasiet.

Tone går andra året på naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet. Hon valde programmet eftersom hon tycker om kemi, fysik och biologi och att det ger henne stora valmöjligheter i framtiden.

– En av de saker jag tycker om är att jag får lära mig att se saker ur ett naturvetenskapligt perspektiv och att tänka kritiskt. Det känns viktigt att utveckla de här färdigheterna, speciellt när vi idag lever i ett IT-samhälle och pumpas med information dagligen - som inte alltid är sann.

"Det bästa med naturvetenskap är att allt i slutändan är logiskt"

I de naturvetenskapliga ämnena ingår både teori och praktiska delar och Tone tycker mycket om problemlösning.
– Det utvecklar ens kreativa och nyskapande sida. Det bästa med naturvetenskap är att allt i slutändan är logiskt. Det finns alltid en förklaring och ett rätt svar, men samtidigt finns det så många frågor att hitta nya svar på.

Efter gymnasiet vill Tone studera på Linnéuniversitetet i Kalmar och läsa till optiker.
– Jag vet att jag kommer att vara redo för universitetet när jag går ut trean, eftersom Kunskapsgymnasiet verkligen förbereder oss inför det.

"Vi får utveckla våra förmågor när det gäller planering och studieteknik"

Arbetssättet är det som Tone tycker skiljer Kunskapsgymnasiet från andra skolor.
– Jag tycker man kan se Kunskapsgymnasiet som ett miniuniversitet, eftersom det är likt universitetet på många sätt. Vi får bland annat utveckla våra förmågor när det gäller planering och studieteknik, säger hon och fortsätter:

– Lärarna ställer krav på oss elever, de tror på oss och vet att vi kan klara av dem. De får oss att arbeta för vår egen skull. Det viktigaste är att de lär oss att vara stolta över oss själva. De lyfter upp våra tankar och idéer på lektionerna och de ser oss som unga vuxna istället för “jobbiga tonåringar”. Att de visar respekt för oss elever smittar av sig och gör att vi respekterar varandra och våra fantastiska lärare.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.