Gå till innehåll

Daniel går naturprogrammet på Kunskapsgymnasiet.

”Vissa av naturkurserna krävs om jag ska bli pilot”

Han tycker det bästa med skolan är att det är lätt att få hjälp av lärarna och att eleverna blir sedda som individer och inte som en stor massa.
Möt Daniel som pluggar det naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet.
- Det jag gillar allra mest med utbildningen är våra studiegrupper. Där träffar jag min mentor, som guidar mig genom mina studier, säger han.

Daniel drömmer om att bli stridspilot eller civilpolis och valde naturprogrammet för att vissa kurser där krävs för att han ska kunna nå sina pilotdrömmar. Samtidigt gillar han naturämnena överlag.

- Jag tycker om att sätta mina kunskaper på prov. Jag har alltid tyckt om att få reda på hur saker och ting fungerar i naturen och det får jag fortsätta lära mig här. I skolan går man in mer på detaljer, vilket gör att allt blir mer intressant. Sedan tycker jag om matte, säger Daniel.

”Vi kommer väldigt nära lärarna”

Något av det han uppskattar med skolan är kontakten med lärarna.

- Vi kommer varandra väldigt nära. På många gymnasieskolor är man bara en i mängden. Här vet lärarna vem du är och du vet vilka de är. Och eftersom skolan inte är så stor har du lätt att få hjälp. Lärarna har tid för just dig, säger Daniel.

Han lyfter även stämningen mellan eleverna.

- Den är jättebra. Man känner alla i sin klass och kan jobba med vem som helst. Det är dessutom bra stämning mellan programmen. En samhällselev och en teknikelev kan snacka och ofta lär du känna många från olika program.

Berätta vilka ämnen du brinner mest för och varför?
- Fysik, biologi och engelska. Jag gillar att plugga just dessa ämnen och satsar mer på dem. I och med min dröm om att bli pilot så behövs de här kunskaperna extra mycket.

Diskutera studieteknik och betyg med sin mentor

Vad tycker du är speciellt med Kunskapsgymnasiet?
- Att alla blir utbildade i ledarskap samt att man har tid med sin mentor där man kan diskutera uppgifter, studieteknik och sina betyg. Detta är schemalagda aktiviteter så det ligger precis innan skoldagen börjar eller under raster. Det är också jättebra att skolan strävar efter att inte ha några håltimmar och att så mycket av skolarbetet ska ske i skolan och inte hemma. Därför passar verkligen Kunskapsgymnasiet dem som har fritidsaktiviteter efter skolan.

På Kunskapsgymnasiet ingår en ledarskapsinriktning i alla program. Hur tror du att du kommer att ha nytta av den?
- Den kommer hjälpa mig på olika sätt. Under första året utbildas du i att leda dig själv, under det andra att leda andra och under det tredje året att leda samhället. Till en början så lär du dig till exempel hur du ska plugga och det kommer jag att ha användning för när jag går på gymnasiet och under fortsatta utbildningar. Sedan kommer jag även att ha användning för att ha lärt mig hur jag leder andra, till exempel när jag är pilot, säger Daniel.

Läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet här.