Gå till innehåll

Natureleverna på Kunskapsgymnasiet Västerås vann engelskatävling och fick pengar till klasskassan.

Naturelever på Kunskapsgymnasiet Västerås är bäst i Sverige i engelska

Kunskapsgymnasiet Västerås naturtreor vann i slutet av förra terminen EF English Championship. Det betyder att de är bäst i landet på engelska.
- Alla blev väldigt chockade även om vi definitivt hade potential att vinna, säger Ahmad.

I höstas deltog naturtreorna på Kunskapsgymnasiet Västerås i EF English Championship, en tävling där eleverna får bevisa sina engelskakunskaper. Tävlingen består av ett cirka 50 minuter långt språktest med både läs- och hörförståelse. 

Och att engelskläraren Ulrika Falk anmälde sina elever, var ett bra beslut, visade det sig. De vann nämligen hela tävlingen.

- Själva provet var jättestressigt, men inte det svåraste vi har varit med om. Men Ulrika trodde att vi kunde vinna, även om blev väldigt spontant att vi deltog, men säger natureleven Ahmad och hans kompis Yousef fortsätter: 

- Ja, precis! Vi fick reda på att vi skulle göra tävlingen direkt innan lektionen började, säger han. 

20 000 kronor till klasskassan

Naturtreorna blev väldigt glada när de fick reda på resultatet, både för ärans skull och för det fina priset - 20 000 kronor till klasskassan. 

- Vi blev väldigt överraskade, säger Nero och Leia fortsätter: 

- Det var jättekul när vi fick beskedet, att vi lyckats så bra. Och tänk vilken stor boost till klasskassan dessutom. 

Ni måste ha en bra engelsklärare?
- Ja, Ulrika är väldigt duktig. Hon försöker tänka innovativt och hittar på nya och annorlunda uppgifter. Och hon pushar oss alltid till att bli bättre. Det är bra, även om det kan kännas jobbigt i stunden, säger Leia och Yousef fortsätter: 

Ulrika stöttar och supportar oss och när vi fick reda på att vi vann blev hon tårögd och berättade att hon var så stolt över oss, säger han.  

”Se till att alltid exponera dig för engelska”

Priset och ett diplom delades ut till eleverna av en representant från EF, som kom till Kunskapsgymnasiet Västerås. Vad de ska göra för pengarna har de redan idéer om.

- Vi tar ju studenten till sommaren, så prispengarna ska gå till vårt studentfirande, säger Leia. 

Har ni några bra pluggtips till alla som vill bli bättre på engelska?
- Se till att alltid exponera dig för engelska. Det hjälper mycket att titta på film, spela spel eller chatta med människor på engelska, så att det blir en naturlig del av ditt liv. Det blir då enklare att både skriva, läsa, förstå och prata, säger Leia.  

Yousef vill tillägga något: 

- Det kan vara svårt att komma upp till vår nivå, säger han och skrattar. Men jag skulle säga att det viktigaste är att jobba hårt. Sen är det bra att kolla på filmer som har engelska som språk, säger han.

 

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.