Gå till innehåll

Lärarna Viktor Strom och Frida Essvik.

UF-lärare på Kunskapsgymnasiet prisas

Två lärare på Kunskapsgymnasiet får pris när Björn Lundéns kunskapsstipendium delas ut för andra gången.
- Det känns ärofyllt och ger en fantastisk möjlighet till fortbildning, säger Viktor Storm, en av pristagarna.

Det är andra året som utbildningsföretaget Björn Lundén, tillsammans med Ung företagsamhet, delar ut ett stipendium till två av landets UF-lärare. Pristagarna får tillgång till utbildningar och handböcker värda 50 000 kronor. 

Det här året är båda pristagarna från Kunskapsgymnasiet. En UF-lärare från Kunskapsgymnasiet Norrköping och en från Kunskapsgymnasiet Uppsala.

- Det här känns fantastiskt och det ska bli så inspirerande att genom det här stipendiet få lära mig en massa nytt, säger Frida Essvik på Kunskapsgymnasiet Uppsala.

Viktor Storm fortsätter:
- Jag ansökte om det här i höstas och blev naturligtvis jätteglad. Både för äran i sig och möjligheten till fortbildning. Det känns som ett förtroende att få ta del av innehållet i stipendiet och använda till kollegialt lärande, säger Viktor Storm från Kunskapsgymnasiet Norrköping.

”Med ökad kunskap kan jag lära ut mer precist”

Utbildningsföretaget Björn Lundén gör ju kurser och handböcker inom redovisning, företagande, skatt, HR och marknad. Finns det något särskilt område ni vill djupdyka i?

- Det första jag tänker på är en uppdatering kring lagar och regler. Men också sådant som den nya hållbarhetsrapportens innehåll, immaterialrätt och varumärkesskydd. Det är alltid spännande att fördjupa sig och med ökad kunskap kan jag lära ut mer precist och behöver inte bara utgå från undervisningsmaterialet, även om det så klart är bra, säger Viktor Storm. 

Frida Essvik fortsätter: 

- Det är fantastiskt att få fördjupa sig i det här materialet. Det blir lärorikt både för mig som lärare och som person. Dessutom skapar det en extra drivkraft i att stötta mina elever. Jag kommer kunna ge dem en bredare grund att stå på. Kursen ”Excel för ekonomer” känns jättespännande samt material om löner och skatt. Men även hållbarhetsredovisningen och lagar. Egentligen hela kursutbudet som helhet, säger hon.

Stort grattis, Frida och Viktor!