Gå till innehåll
Kersin Larsson, rektor.

Välkommen till Kunskapsgymnasiet Uppsala!

Rektor Hoda Kasim Malla berättar om skolan.

Hej!

Jag heter Hoda Kasim Malla och är rektor för Kunskapsgymnasiet Uppsala. Jag har varit rektor här sedan juli 2023. Innan dess arbetade jag som biträdande rektor och lärare för Kunskapsgymnasiet i 14 år. Jag har även jobbat som programrektor på Rosendalsgymnasiet.

Vår skola ligger nära Botaniska trädgården och Akademiska sjukhuset, vilket gör det lätt att ta sig till oss från hela Uppsala. Det går cirka 200 elever på våra fyra högskoleförberedande program; ekonomiprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, naturprogrammet och teknikprogrammet.

När vi frågar våra elever vad de tycker är bäst med skolan, brukar de svara att det är den nära relationen till sina lärare och eleverna på skolan. Fördelarna med en liten skola är att man blir sedd och hörd.

Hos oss har alla elever en studiecoach som de träffar varje vecka för att sätta upp mål och följa upp hur det går med studierna. Studiecoachningen är en del av Kunskapsgymnasiets arbetssätt som vi är väldigt stolta över. Det leder till att våra elever når höga studieresultat och skapar samtidigt nära relationer mellan elever och lärare.

Om du vill veta mer om vår skola är du varmt välkommen att besöka oss på ett öppet hus. Datum och tider hittar du här på hemsidan. Du är självklart också alltid välkommen att kontakta oss på skolan, eller mig direkt, via telefon eller mejl.

Hoppas att vi ses!

Vänliga hälsningar
Hoda Kasim Malla, rektor