Gå till innehåll

Rektorn har ordet december -
Globen

Kunskapsgymnasiet Globens tillförordnade rektor Christina Becerra om händelser på skolan.

December 2023

Hej alla elever och vårdnadshavare!

Nu är det december, snön har kommit och vi har hunnit tända det andra ljuset i adventsljusstaken. Snart ska vi runda av denna termin med en julavslutning och blicka mot nästa år, 2024.

Julmarknad och jubileum
Vi vill bjuda in er till en julmarknad på luciadagen den 13:e december. Skolan firar 20 år och detta vill vi såklart fira med alla er! Våra fantastiska elever på ekonomi- och samhällsprogrammet kommer att ställa ut sina UF-företag denna dag, vi kommer ha tävlingar och bjuda på lite gott. Vi hoppas verkligen att ni alla kan titta förbi, med detta rektorsbrev hittar ni en bifogad inbjudan till denna fina tillställning, välkomna mellan 15.00 och 18.00!

Julavslutning och terminsstart
I år har vi julavslutning fredagen den 22:a december. Den startar klockan 09.00 och avslutas cirka 10.30. Avslutningen är både gemensam i matsalen och klassvis. Inbjudan till detta får eleverna av sina studiecoacher. Vi börjar terminen igen den 9 januari enligt schema.

Medarbetarförändringar
Matilda Söderberg Jansson som arbetat som matematiklärare och studiecoach för Na23 har valt att avsluta sin anställning hos oss. Vi välkomnar därför Natasha Khan in i medarbetargruppen som vi anställt i hennes ställe. Natasha är utbildad civilekonom med ambitionen att vidareutbilda sig till lärare. Hon har tidigare erfarenhet av att arbeta på gymnasiet och med de kurser som hon nu undervisar i hos oss. Hon kommer att arbeta 50% hos oss under höstterminen och 80% under vårterminen. Från och med januari blir hon också studiecoach för de elever som Matilda var studiecoach för tidigare.

Gymnasiemässan och öppna hus
I slutet av november deltog vi på gymnasiemässan, där fick vi presentera vår skola för blivande gymnasieelever. Det var både lärare och elever som arbetade på mässan dessa dagar och gjorde ett fantastiskt jobb med att berätta och rekommendera skolan! Mässan följs alltid av öppna hus, vi har hunnit ha två öppet hus och kommer sedan ha några till i vår. Vi blir extra glada av besökare som blivit rekommenderade skolan av er - alla nuvarande elever och vårdnadshavare, tack för det!

Utvecklingssamtal
Vi fortsätter arbeta för att nå våra mål för året och med våra prioriterade områden. Ett sådant mål är att öka elevers närvaro. Vi vill att de ska lyckas nå sin fulla potential i skolarbetet och vet att deras närvaro och deltagande i undervisningen är en avgörande faktor. Vi är därför glada för det samarbete vi har med er vårdnadshavare. Nu har de flesta av våra elever haft höstterminens utvecklingssamtal, där ni fått en inblick i era barns studier och skolgång. Vi följer upp samtalen via studiecoachsamtal och via mål- och betygssamtal med ämneslärare. Tveka inte att höra av er om frågor dyker upp.

Viktiga datum nästa termin
Nedan hittar ni viktiga datum för nästa termin, vill du läsa mer och få ett fullständigt kalendarium så besök gärna vår hemsida.

Datum

Aktivitet

9/1

Skolstart efter jullov

9/2

Studiedag

20/2

Omprovsdag från kl 11.00

Vecka 9 (26/2-1/3)

Sportlov

12/3

Utvecklingssamtal och hemstudiedag

10/4

Studiedag

Vecka 14 (1-5/4)

Påsklov

20/4

Omprovsdag från kl 11.00

10/5

Klämdag, elever lediga

27/5

Omprovsdag från kl 11.00

5/6

Studentdagen

11/6

Skolavslutning


Med detta vill jag avsluta med att önska en god jul, härlig ledighet och ett gott avslut på detta år!

Med vänliga hälsningar
Christina Becerra
Tf rektor på Kunskapsgymnasiet Globen

Kom ihåg att följa oss på Instagram: kunskapsgymnasiet_globen

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.