Gå till innehåll

Samhällsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Uppsala

Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Uppsala är ett högskoleförberedande gymnasieprogram där du studerar människans beteende och hur samhället fungerar. Samhäll passar dig som vill studera vidare på universitetet och är intresserad av exempelvis samhällsfrågor, ledarskap och kommunikation. Vår skola ligger nära Botaniska trädgården och Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Inriktning

Inriktning

Beteendevetenskap

Beteendevetenskap är ett samlat namn för de kunskapsområden som studerar människans beteende. Samhällsprogrammet med inriktning beteende på vårt gymnasium i Uppsala passar dig som vill lära dig mer om hur människor tänker och fungerar. Varför känner och beter vi oss som vi gör? Varför agerar vi som vi gör i olika situationer? Du fördjupar dina studier i bland annat psykologi, sociologi och ledarskap. Om du vill jobba med människor i framtiden är beteendevetenskap den rätta inriktningen för dig.

Programmet passar dig som:

  • Vill studera mänskligt beteende
  • Är intresserad av psykologi, sociologi och ledarskap
  • Funderar på att jobba med människor i framtiden

Tänkbara yrken:

Lärare, psykolog, polis, advokat/jursit eller socionom.

"Mina lärare är de bästa jag någonsin haft"

Nicholas, samhällsprogrammet:

Fler elevberättelser

I olika intervjuer berättar våra elever om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet. Vad är det bästa med skolan, hur fungerar studiecoachningen och vad är det för stämning på skolan?

Lärarna är bäst och ger oss det stöd vi behöver. De bryr sig om vår utveckling och du kan alltid fråga om hjälp.

Prunelle, elev på Kunskapsgymnasiet

Övriga program