Teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet Uppsala

Teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet Uppsala är ett högskoleförberedande gymnasieprogram där du får utveckla kunskaper inom arkitektur, teknik och teknisk utveckling ur ett hållbarhetsperspektiv. Det passar dig som efter studenten vill arbeta med arkitektur, det tekniska området eller med samhällsbyggnad. Vår skola ligger nära Botaniska trädgården och Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Inriktning

Inriktning

Samhällsbyggande och miljö

Inriktningen samhällsbyggande och miljö med profilen arkitektur på vårt gymnasium i Uppsala passar dig som är intresserad av arkitektur, inredningsarkitektur, landskapsarkitektur, planarkitektur, byggnadsteknik ur ett hållbarhetsperspektiv. På Kunskapsgymnasiet Uppsala får du breda kunskaper och färdigheter inom såväl tekniska och ekologiska som ekonomiska och sociala aspekter av samhällsutvecklingen. Du får lära dig om teknikutvecklingsprocessen och hur ett tekniskt projekt ser ut från idé till färdig produkt. Du får göra studiebesök hos forskare, stadsplanerare och arkitekter i Uppsala och andra städer. I utbildningen studerar du byggprocessen, från planering till konstruktion samt ledarskap och organisation. Du läser ämnen som arkitektur, teknik, byggnadsverk, CAD (modellering i 3D) och hållbart samhälle. Under stora delar av kurserna får du lära dig att designa allt från möbler till hus.

Programmet passar dig som:

  • Vill studera samhällsbyggnad och miljö ur ett tekniskt perspektiv
  • Är intresserad av arkitektur, teknik och teknikutveckling
  • Vill inrikta dig mot ett yrke inom arkitektur, teknik, samhällsutveckling eller miljö

Tänkbara yrken:

Arkitekt, byggnadsingenjör/högskoleingenjör, landskapsingenjör, civilingenjör, lantmätare eller geolog.

"Jag vill bli arkitekt, därför valde jag teknikprogrammet"

Nelly, teknikprogrammet:

Fler elevberättelser

I olika intervjuer berättar våra elever om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet. Vad är det bästa med skolan, hur fungerar studiecoachningen och vad är det för stämning på skolan?

Lärarna är bäst och ger oss det stöd vi behöver. De bryr sig om vår utveckling och du kan alltid fråga om hjälp.

Prunelle, elev på Kunskapsgymnasiet

Övriga program

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.