Gå till innehåll

Rektorn har ordet maj
- Uppsala

Tillförordnad rektor Marie Bomark om händelser på skolan.

Maj 2023

Hej!
Det sägs att tiden går fort när man har roligt vilket måste betyda att jag har sjukt roligt eftersom jag upplever att tiden går snabbare än någonsin. Jag är sedan två månader tillbaka tillförordnad rektor för Kunskapsgymnasiet Uppsala. Jag var inne och gästspelade en sväng även förra våren men för er som inte vet vem jag är så heter jag Marie Bomark och har arbetat inom Kunskapsskolan i över 10 år och började som lärare i matematik och NO. Under åren har jag även varit biträdande rektor för grundskolan och undervisat i matematik på gymnasiet. För fem år sedan blev jag rektor för Kunskapsskolan Uppsala Norra och nu är jag även som sagt tillförordnad rektor för gymnasiet. Eftersom högstadiet och gymnasiet är i samma byggnad så känner jag redan medarbetarna på gymnasiet och flera elever. Jag kommer att vara tillförordnad rektor tills den nya ordinarie rektorn börjar. Den nya rektorn börjar den 1 juli och heter Hoda Kasim Malla. Även Hoda har en lång erfarenhet av Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet och har bland annat varit biträdande rektor på Kunskapsgymnasiet Globen och lärare här i Uppsala.

På gång
Vi är inne i en intensiv period nu och årskurs 3 har förstås fullt upp med att avsluta alla sina kurser och förbereda sitt studentfirande. Årskurs 1 och 2 har också fullt upp med att bli klara med alla sina kurser. Till skillnad från högstadiet så tar de allra flesta kurserna som de har läst detta läsår slut nu i juni och man får därmed ett kursbetyg, det vill säga ett slutbetyg i kursen. Nästa läsår startar man upp med nya kurser och för att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt är det bra att man har så få kurser med betyget F som möjligt.


Student och skolavslutning
Den 2 juni är det studenten och elever och föräldrar i årskurs 3 kommer få mer detaljerad information från arbetslag 3. Skolavslutning för årskurs 1 och 2 är den 9 juni och informationen för den dagen får eleverna från respektive studiecoach.

Läsårsstart 23/24
Även om detta läsår inte är slut än kan det vara bra att veta när nästa läsår börjar. Vi följer Uppsala kommuns start och slutdatum för läsåret 23/24 och startar höstterminen den 17 augusti för alla elever. Mer information om tider skickas innan skolstart av respektive studiecoach.

Det går bra att höra av sig till mig eller respektive studiecoach om du har några frågor eller funderingar.

Med vänlig hälsning,
Marie Bomark
Tillförordnad rektor Kunskapsgymnasiet Uppsala

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.